GeoNatura logo

GeoNatura
Dataanalys & syntes

Hernán De Angelis - kortfattad CV

Jag har ägnat mig åt insamling, bearbetning, analys, syntes och visualisering av data sedan 1996, i olika former och roller: forskare, universitetslärare, föreläsare, projektledare, tekniker och tjänsteman.

Jag har arbetat framförallt med geografiska miljödata, satellitbilder, kartor och metadata (dvs inom både geomatik och geoinformatik), men kan en hel del om andra typer av data.

Under mina 16 år som glaciär- och polarforskare har jag även haft förmånen att delta i över ett dussin expeditioner till polar- och bergsmiljöer jorden runt, där jag ägnade mig åt datainsamling i fält.

Jag är utbildad geolog (masternivå), naturgeograf (filosofie doktor) och högskolelärare. Jag är författare och medförfattare till över 50 publikationer, i form av artiklar i vetenskapliga tidskrifter, bokkapitel, kod, och populärvetenskapliga artiklar.

År 2020 startade jag GeoNatura AB med syfte att hjälpa organisationer att lyckas med sina dataanalyser, sammanställningar och informationsflöden.

På fritiden är jag gärna ute i naturen på en löp-, cykel- eller kanottur under dagen, eller under stjärnorna på natten. Jag är nämligen en dedikerad amatörastronom och en flitig observatör av variabla stjärnor.

Kunskaper och färdigheter

Arbetslivserfarenheter

Utbildning

Länkar

GitHub: dhdeangelis

ORCID: 0000-0002-8584-272X

Google Scholar: Hernán De Angelis

Blogg om geomatik, geovetenskap & miljö: Scientia Plus Conscientia

Blogg om amatörastronomi: Epistulae Astronomicae